Magányos szerelem - Laurence Plazenet

Magányos szerelem

By Laurence Plazenet

  • Release Date: 2014-12-19
  • Book Genre: Fiction & Literature
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)
eBook version ☑

Audiobook ♫

Read book description and reviews - Magányos szerelem by Laurence Plazenet

Magányos szerelem by Laurence Plazenet

Laurence Plazenet 1968-ban született Párizsban. Tanulmányait az École Normale Supérieure-ön és a Princetonon végezte, szakterülete a XVI-XVII. századi francia irodalom, a Sorbonne-on tanít.
Három regénye jelent meg, közülük az első a Magányos szerelem 2005-ben látott napvilágot, és 2012-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.
Mademoiselle D’Albrecht tizenöt évesen találkozik a szerelemmel. Az előkelő fiatal lány magányosan él, anyját korán elveszítette, gyászoló apja rideg távolságtartással neveli. Amikor megérkezik hozzájuk az új házitanító, Monsieur de Ramón, mester és tanítványa között titkos és szenvedélyes kapcsolat szövődik. Szédült boldogsággal adják magukat egymásnak. Monsieur de Ramón Pygmalionként ismerteti meg a lánnyal a test és a lélek örömeit, ám mindketten olyan örökkévalóságról álmodnak, ami nem létezhet ezen a világon. Folyton izzó, végtelen szerelemről. Kettejük útjai nemsokára szétválnak, de nem képesek feledni egymást: életük végéig a másikat keresik a könyvekben, az álmaikban, egyre hatalmasabb magányukban, a csendben és végül a halálban.
A Magányos szerelem költői nyelven szóló szerelmes regény, ragyogóan ártatlan szereplőkkel a szerelem beteljesüléséről és felszámolódásáról.

tags: Magányos szerelem by Laurence Plazenet eBOOK; Magányos szerelem ePUB; Magányos szerelem book review; Magányos szerelem book summaries; book recommendations; book review blogs; book summary websites; Magányos szerelem Laurence Plazenet pdf; Magányos szerelem Audiobook; Laurence Plazenet; Fiction & Literature books.

Comment Section